ihotyypit.jpg
 

Apobase on täydellinen perusvoideperhe  

Apobase-tuoteperheestä löydät ihoa tehokkaasti kosteuttavan, suojaavan ja hoitavan perusvoiteen jokaisen suomalaisen iholle. Apobase sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille. 

Löydät omalle ihotyypillesi sopivimman ja miellyttävimmän tuntuisen perusvoiteen vain kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Mitä kuivempi ihosi on, sitä rasvaisempaa voidetta sinun kannattaa käyttää. Ihosi hyvinvoinnin  kannalta on tärkeää, että käytät perusvoidetta päivittäin ympäri vuoden. Ota tavaksi levittää koko kehollesi perusvoidetta aina heti suihkun jälkeen. Saat parhaan tehon voiteesta, kun levität sen kostealle iholle.

Valitse ihotyypillesi sopivin Apobase

Perusihotyyppejä on neljä: normaali iho, kuiva iho, rasvainen iho ja sekaiho. Jokainen näistä ihotyypeistä voi olla myös herkkä. Herkkä iho ärtyy, punoittaa ja kutisee helposti. 

Jos ihosi on herkkä, hoida sitä ihotyyppisi mukaisesti ja hellävaraisesti. Suojaa ihosi haitallisilta tekijöiltä ja vältä voimakasta kuorintaa ja alkoholipitoisia ihonhoitotuotteita. Vältä myös äärilämpötiloja, esimerkiksi kovia löylyjä ja paukkupakkasia. 

Löydät tästä alta tietoa eri ihotyypeistä ja Apobase-voidevinkkejä ihotyypeittäin.

Normaali iho

Normaali iho on pehmeä, tasaisen läpikuultava ja heleä. Ihohuokoset ovat hienorakenteisia ja ihon pintaverenkierto on hyvä. Normaalissa ihossa ei ole epäpuhtauksia ja tulehduksia, vain nenässä ja leuassa voi olla pari mustapäätä. Normaali iho näyttää terveeltä ja kauniilta.

Apobase Lotion on helposti levittyvä ja kevyesti koko kehoa kosteuttava perusvoide normaalin ihon päivittäiseen käyttöön. Se säilyttää kosteuden ihollasi pitkään. 

Käytä Apobase Lotionia 1-2 kertaa päivässä aina pesun ja suihkun jälkeen, mielellään vielä kostealle iholle. Apopase Lotion sisältää rasvaa 20 %, ja se erinomaisesti myös normaalin ja herkän ihon voidepesuun. 

Normaalin ihon päivittäiseksi kosteuttajaksi sopii hyvin myös uusi tehokosteuttava Apobase Carbamide 5 %. Se sisältää karbamidia ja glyserolia, jotka estävät kosteuden haihtumista iholta. Myös nopeasti imeytyvä ja rasvaton Apobase Hydrogel sopii normaalin ihon päivittäiseksi pikakosteuttajaksi.

Kuiva iho

Kuivan ihon tuntomerkkejä ovat kutina, punoitus, kiristävä tunne, hilseily, halkeamat ja ärsytyksen tunne.  Kuivan ihon rakenne on silkkipaperimainen ja ohut, ihon pinta on tasainen. Ihon sarveiskerroksen ja muun epidermiksen vesipitoisuus on normaalia tervettä ihoa matalampi ja ihon kyky sitoa kosteutta on heikentynyt. 

Syntymekanismiltaan poikkeava kuivan ihon muoto on atooppinen kuiva iho. Atooppisen ihon peruspiirteitä ovat kutina ja kuivuus. Ihon kuivuuden katsotaan johtuvan siitä, että ihossa on liian vähän veden haihtumista estäviä keramideja.

Apobase Creme on keskirasvainen ja kosteuden säilyttävä perusvoide kuivan ihon päivittäiseen hoitoon. Se kosteuttaa, suojaa ja hoitaa kaikenikäisten kuivaa ihoa ja herkkää ihoa tehokkaasti. Se on myös erinomainen perusvoide atooppiselle iholle. Apobase Creme sopii kasvoille ja koko keholle sekä kaikille ihotyypeille kuivan ihoalueen täsmähoitoon.

Käytä Apobase Cremeä päivittäin pesun, suihkun, saunan tai uinnin jälkeen. Voit levittää sitä vartalollesi tarvittaessa useita kertoja päivässä, aina kun ihosi tuntuu kuivalta ja kireältä. Apobase Creme sopii myös ihon voidepesuun, kylpyveteen, kuiville käsille ja taipeisiin.

Apobase Oily Creme on kosteuden säilyttävä ja ihoa pehmentävä rasvainen perusvoide erittäin kuivan ja herkän ihon päivittäiseen hoitoon.  

Uusi Apobase Carbamide 5 % ehkäisee kosteuden haihtumista iholta ja sopii siksi erityisen hyvin kuivan ihon päivittäiseen kosteuttamiseen ja hoitoon. Toisin kuin muut Apobase-tuoteperheen jäsenet, voide sisältää karbamidia 5 % ja glyserolia. Voit käyttää Apobase Carbamide 5 % -perusvoidetta koko vartalolle ja vauvasta vaariin.

Rasvainen iho

Rasvainen iho on kiiltävä ja rakenteeltaan paksu. Sen talineritys on runsasta. Iho kuultaa epätasaisesti läpi ja se voi toisinaan näyttää kalpealta ja kellertävältä. Rasvaisen ihotyypin tunnistat myös suurentuneista ihohuokosista, mustapäistä ja näpyistä tai otsan, nenän ja poskien muodostaman T-alueen öljymäisestä kiillosta. Rasvainen iho jaetaan öljyiseen rasvaiseen ihoon ja pintakuivaan rasvaiseen ihoon.

Apobase Hydrogel on täysin rasvaton geeli ihon pikakosteuttamiseen. Se sopii erinomaisesti rasvaisen, herkän, akneihon ja sekaihon päivittäiseksi ihon kosteustasapainosta huolehtivaksi perusvoiteeksi. 

Käytä Apobase Hydrogeliä aamuin illoin päivä- ja yövoiteena. Voit käyttää sitä hyvin myös meikin alla. 

Myös Apobase Lotion on erinomainen perusvoide pintakuivalle akneiholle.

Sekaiho

Sekaihoksi kutsutaan ihotyyppiä, joka on sekoitus normaalia ja rasvaista ihoa, tai rasvaista ja kuivaa ihoa. Sekaiho on yleinen Suomessa.

Jos sinulla on sekaiho, löydät itsellesi sopivimman ja ihollasi miellyttävimmältä tuntuvan perusvoiteen parhaiten kokeilemalla uutta Apobase Carbamide 5 % -voidetta, Apobase Hydrogeliä, Apobase Lotionia ja Apobase Cremeä. Voit myös käyttää kahta eri perusvoidetta päivän aikana, aamulla kevyempää ja illalla tuhdimpaa.